Atpakaļ uz skolu

Latvijas izglītības iestādes dalībai akcijā "Atpakaļ uz skolu / Atpakaļ uz universitāti 2019" iespējams pieteikt laikā no 11. februāra līdz 8. martam, aizpildot tiešsaistes anketu - https://ej.uz/AUS19-skolas.Anketā skolas pārstāvim ir jānorāda vēlamais vizītes datums, informācija par dalībnieku skaitu un vecumu, kā arī kontaktinformācija turpmākai saziņai. Akcijas koordinatori informēs skolas pārstāvi, kolīdz kāds eksperts būs pieteicies uz plānoto vizīti, palīdzot norunāt vizītes precīzo norises laiku un citus nepieciešamos organizatoriskos jautājumus.

Akciju „Atpakaļ uz skolu” 2007. gadā uzsāka Vācija, kas tajā laikā bija prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē. Akcija vainagojās panākumiem un jau 2008. gadā tā pirmo reizi tika īstenota arī Latvijā. Akciju „Atpakaļ uz skolu / Atpakaļ uz universitāti” rīko Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar  jaunatnes organizāciju „Klubs „Māja” – jaunatne vienotai Eiropai”.

Katru gadu pavasarī Eiropas lietu eksperti dodas uz izglītības iestādēm Latvijā, lai skolēniem stāstītu par savu darba ikdienu un Eiropas Savienības aktualitātēm. Daļai ekspertu tā ir atgriešanās dzimtās skolas sienās, kur iesākās viņu karjeras ceļš, tomēr akcijas ietvaros eksperti labprāt apciemo arī skolas, kurās mācās viņu bērni vai skolas, kuras ir pieteiktas dalībai akcijā.

Latvijas izglītības iestādes dalībai akcijā “Atpakaļ uz skolu / Atpakaļ uz universitāti 2019” iespējams pieteikt laikā no 11. februāra līdz 8. martam, aizpildot tiešsaistes anketu – https://ej.uz/AUS19-skolas.Anketā skolas pārstāvim ir jānorāda vēlamais vizītes datums, informācija par dalībnieku skaitu un vecumu, kā arī kontaktinformācija turpmākai saziņai. Akcijas koordinatori informēs skolas pārstāvi, kolīdz kāds eksperts būs pieteicies uz plānoto vizīti, palīdzot norunāt vizītes precīzo norises laiku un citus nepieciešamos organizatoriskos jautājumus.

AKCIJAS “ATPAKAĻ UZ SKOLU” NORISES LAIKĀ 2018. GADĀ APCIEMOTO SKOLU KARTE

2018. gadā akcijas ietvaros vizītes norisinājās vairāk nekā 80 izglītības iestādēs Rīgā, Valmierā, Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā un vēl 50 citās apdzīvotās vietās visā Latvijā, ekspertiem tiekoties ar aptuveni 6000 jauniešiem.

Skolu vizīšu aktualitātēm bija iespējams sekot līdzi Eiropas Savienības mājas sociālo mediju kontos Facebook.com , Twitter.com un Draugiem.lv  Akcijas oficiālais tēmturis (hashtag) ir #AtpakaļUzSkolu

Fotogrāfijas no 2018. gadā notikušajām ekspertu vizītēm apskatāmas ES Mājas Facebook lapā