Intervija ar Patrīciju Anniju Gudinu

Līdz šim esam iepazinušies jau ar visiem pieciem Klubs “Māja” valdes pārstāvjiem. Tomēr tas nenozīmē, ka tas ir noslēgums šim interviju ciklam…  Kā nākamo vēlamies tevi iepazīstināt ar amatu, bez kura valdes darbs nebūtu bijis tik veiksmīgs.  Tuvojoties “Kopsapulcei 2021” piedāvājam iepazīties ar šī gada valdes atbildīgās skretāres un kopsapulces galvenās organizatores PATRĪCIJAS GUDINAS domām par kopsapulces nozīmi un viņas darbību Klubs “Māja”.

– Lūdzu iepazīstini lasītājus ar sevi.
Mani sauc Patrīcija un es esmu Klubs “Māja” valdes atbildīgā sekretāre. Hausiņā iesaistījos pēc 2019. gada vasaras nometnes – pasākuma, kas manī ieviesa mīlestību pret šo biedrību. Pēc tās diezgan strauji kļuvu par “aktīvo biedru” un jau divus mēnešus pēc iesaistes mani pieņēma par atbildīgo sekretāri. Tā es šeit esmu palikusi un neplānoju tuvākajā laikā doties prom.

– Pastāsti, vai esi apmeklējusi kādu no iepriekšējām kopsapulcēm.

Mana pirmā kopsapulce bija 2019. gadā, kad mani piesaistīja kā vienu no pasākuma vadītājiem. Tas arī bija mans pirmais pasākums kā balsstiesīgam biedram, tādēļ biju ļoti satraukta un priecīga, ka man ir iespēja balsot un ietekmēt lēmumu, kas skar visu biedrību.
2020. gada septembri kopsapulci organizēju es un mana komanda. Šī bija nedaudz citādāka, jo tika pieņemti arī jauni statūti un tā notika ļoti dīvainos apstākļos – tajā mazajā momentā, kad pandēmija bija iepauzējusi un mēs varējām tikties arī klātienē.
Tieši tā pat kā 2020. gadā, arī 2021.gadā es organizēju Klubs “Māja” kopsapulci kopā ar maniem superīgajiem palīgiem. Šogad mēs atkal esam ierobežoti ar cilvēku daudzumu, taču šoreiz ir nedaudz interesantāk, jo mēs atkal mainām statūtus, kas šoreiz drastiski izmaina biedrības pārvaldes sistēmu. Tas man liek domāt un patīkami satraukties par to, kā tā strādās un vai tā strādās.  

– Kāpēc kopsapulce ir tik svarīga biedrībai un tās biedriem?

Manuprāt, kopsapulce ir svarīgākais un svinīgākais pasākums visā gadā. Tā ir diena, kad katrs biedrs var ne tikai ietekmēt biedrības turpmāko darbību, bet arī izjust demokrātiju un to, kā ir balsot. Tā ir diena, kad visi biedri, ja to neietekmē pandēmija, var tikties vienuviet un sapazīties, sadraudzēties. Pasākums, kur formālais satiekas ar neformālo.

-Kāpēc, tavuprāt, citiem biedriem būtu jāapmeklē Klubs “Māja” kopsapulce?

Kopsapulces apmeklēšana ir tikpat kā biedra pienākums. Katra jaunieša viedoklis ir svarīgs, katra balss ir svarīga. Pasākumu vajag apmeklēt, jo tā ir pirmā vieta, kur var iepazīt jauno valdi un ieraudzīt, kā tā izskatās, vieta, kur var iepazīties ar citiem biedriem, iegūt jaunus kontaktus, paspēlēt spēles, padejot un visam pa virsu – labi paēst!

– Ko ar nepacietību sagaidi no šī gada kopsapulces?

Es nevaru sagaidīt to, kā viss izskatīsies un sanāks. Mēs esam ļoti smagi strādājuši un darījuši visu, lai būtu lieliski sākot ar statūtu rakstīšanu un beidzot ar noformējumu un publikācijām. Šogad arī starp kandidātiem ir spriedzīte, jo visi ir ļoti spēcīgi un kompetenti jaunieši. Nevaru sagaidīt, kad uzzināšu rezultātus un sapratīšu ar ko būs jāsadarbojas un jākomunicē.

– Ko biedri var sagaidīt šogad no kopsapulces?

Atnāc uz pasākumu un paskaties pats! 😉 Vienīgais, ko varu pateikt, ir tas, ka nenožēlosi.

– Kāds bija iemesls kandidēt uz valdes atbildīgās sekretāres amatu?

Takā man jau pirms hausa bija pieredze jauniešu organizācijās un brīvprātīgajā darbā, es zināju, ko nozīmē smags darbs. Man ļoti gribējās kaut ko jaunu un interesantu, es biju gatava arī darīt lietas, lai sasniegtu to. Valdes sekretāre tajā brīdī bija man pieejamākā pozīcija, tādēļ tur arī tēmēju un trāpīju.

Pastāsti par sajūtām, darbiem, grūtībām strādājot šajā pozīcijā?

Manuprāt, sajūta, ka esi pietuvināts cilvēks valdei, uzzini visu pirmā un vari izteikt savu viedokli dažādos jautājumos, ir burvīga, taču reizēm, protams, ir savi apgrūtinājumi. Takā atbildīgajam sekretāram nav balsstiesības, reizēm izjutu to, ka manī neklausās un gandrīz vai ignorē, kā arī, ja man kaut ko vajag no valdes, to neņem tik nopietni. Šādās situācijās galvenais ir runāt un teikt to, kas nepatīk. Galvenais ir komunikācija un savstarpēja cieņa. Darbu ziņā, nekas grūts tas nav, gluži kā valdes locekļiem, arī sekretāram ir iespēja izvēlēties to, cik aktīvi un padziļināti iesaistās biedrības darbībā.

– Kādi ir valdes atbildīgās sekretāres pienākumi, uzdevumi Klubs “Māja”?

Manā termiņā galvenie uzdevumi bija valdes sēžu izziņošana, protokolēšana, saziņa ar biedriem, valdes locekļu atbalsts. Papildus tam es uzturēju kārtībā savas lietvedības mapes gan GoogleDrive, gan fiziskā formā, organizēju kopsapulces un citus dažādus pasākumus, padziļināti iesaistījos biedrības labsajūtas veicināšanā, komunicējot ar biedriem, piedāvājot dažādas saliedēšanās aktivitātes, piem., filmu vakari, spēļu vakaru vai runāšanās platformā Discord līdz 2 naktī.

– Kas ir viena lieta, kuru tu paņemsi līdzi pēc darba valdē?

Godīgi sakot, to, kā uzturēt kārtībā lietvedību un dažādu dokumentu veidošanu un formatēšanu, kā arī ātru rakstīšanu un gramatikas kļūdu labošanu. Komandas komunicēšana un sava viedokļa aizstāvēšana arī ir svarīgas prasmes, ko iemācījos.

– Kādi ir tavi turpmākie plāni pēc kopsapulces?
Šogad es kandidēju kā vic-iekšlietās, pēc tā, kāds būs kopsapulces rezultāts, varēšu teikt precīzus nākotnes plānus, bet, pieņemot, ka būšu vic-iekšlietās, pirmais būs tas, ka kopā ar Sintiju Beitāni, RCO kandidāte, 100% sakārtosim biedru reģistru un atjaunosim pilnīgi visu informāciju tajā, kā arī uzrīkosim kādu foršu spēļu vai filmu vakaru hausistiem. Tālāk gan ir noslēpums!

– Novēlējums vai ieteikums biedriem, jaunajai valdei.

Mums viss izdosies, nepadodamies un turpinām iesākto! Galvenais – cieņa, komunikācija un nebaidīšanās no jaunā!

– Jebkas cits ko vēlies piebilst intervijas lasītājiem.

Ja tu izlasīji šo interviju līdz galam, atnāc uz kopsapulci un iedod man pieci!

 

Interviju veica
Kārlis Gailums